NOVI ŠOK ZA OSMORKU: SDA povećala broj svojih delegata za Dom naroda

Iako se očekivalo da će doći do žrijeba, na kraju je ipak došlo do dogovora. 

  • Vijesti

  • 01. Dec. 2022  01. Dec. 2022

  • 3

Prema informacijama koje je upravo objavio portal Istraga, završen je izbor delegata za federalni Dom naroda iz Posavskog kantona. 

Iako se očekivalo da će doći do žrijeba, na kraju je ipak došlo do dogovora. Bošnjačkog delegata dobila je SDA, a u pitanju je Mehmed Memićević. 

Prema svemu sudeći, potvrdile su se najave određenih zvaničnika iz SDA da će ta stranka imati veći u bošnjačkom klubu federalnog Doma naroda.

Da stvari idu u tom pravcu moglo se naslutiti i iz jučerašnje Facebook objave lidera Naroda i pravde Elmedina Konakovića koji sada tvrdi da SDA-u neće značiti ništa i ako dođe do 13 delegata u Domu naroda, jer "nemaju ni blizu većinu u Predstavnickom domu Parlamenta FBiH".

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...