SCHMIDTOVO SAOPĆENJE OHRABRILO ČOVIĆEVE MEDIJE: "HDZ bi trebao sve blokirati dok se ne opozove Željko Komšić!"

"Hrvatski predstavnici bi trebali odmah po uspostavi nove vlasti otpočeti sa svim mogućim blokadama svega i svačega do potpunog uklanjanja nelegitimnog Željka Komšića", piše prohadezeovski ABC portal.

  • Mini market

  • 01. Dec. 2022  01. Dec. 2022

  • 12

Portal ABC blizak HDZ-u Dragana Čovića, sugerira da hrvatski zvaničnici odmah po uspostavi nove vlasti otpočnu sa svim mogućim blokadama do potpunog uklanjanja nelegitimnog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića. 

Pozivajući se na saopćenje Visokog predstavnika Christiana Schmidta u kojem se navodi kako bi bilo dobro Dejtonski ustav pretvoriti u jedan moderniji okvir u kojem se moraju izbjeći ili riješiti sve diskriminacije, portal ABC smatra da je ovaj stav Schmidtove 'administracije' vrlo znakovit, važan i hvale vrijedan.  

"U ovom priopćenju Schmidt i OHR priznaju i sasvim jasno, doduše indirektno, pokazuju da u ovoj zemlji osim individualne postoji i etnička diskriminacija. Ona je najviše vidljiva u biranju hrvatskog člana Predsjedništva koje već četvrti put biraju radikalne muslimanske grupacije potpomognute Islamskom zajednicom u ovoj zemlji", piše Ćoviću blizak ABC portal, koji vjeruje da će fokus visokog predstavnika i cjelokupne međunarodne zajednice ići u smjeru "otklanjanja upravo ovakve nepravde koja se nanosi hrvatskom narodu". 

"Iako su potpisani nekakvi sporazumi o uspostavi nove vlasti, hrvatski predstavnici bi trebali odmah po uspostavi nove vlasti otpočeti sa svim mogućim blokadama svega i svačega do potpunog uklanjanja nelegitimnog Željka Komšića", navodi se na kraju teksta. 

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...