AVDO AVDIĆ OGOLIO SVE DO KRAJA: "Kojović i Magazinović su obični licemjeri, Čavara im je sada prihvatljiv. Miletić je podnio prijavu protiv Borjane Krišto i ‘Livno busa’, a danas glasao za nju!"

Kaže kako je Magazinović prošli mandat potrošio na tri stvari koje danas ne postoje u sporazumu kojeg su potpisali ‘Osmorka’ i HDZ.

  • Mini market

  • 01. Dec. 2022  02. Dec. 2022

  • 10

Milorad Dodik dobio četvrtog delegata u Domu naroda i mogućnost blokiranja svega što mu se ne bude sviđalo. Avdo Avdić ugledni bh. novinar je podsjetio kako je danas održano nekoliko sjednica, od kantonalnog nivoa, pa do državnog.

"Imali smo sjednice u Posavini, Mostaru, Travniku, kristaliziraju se parlamentarne većine. Marinko Čavara je međutim danas u svojoj izjavi napravio malu ogradu kada je rekao da se nada da neće doći do 'poremećaja nakon izbora delegata u Dom naroda Federacije Bosne i Hercegovine'". Za sada u Klubu Bošnjaka DF ima jednog delegata, SDA sedam, a 'Osmorka' tri. ili poslije Nove godine. Također, znamo da ćemo ulaziti u novu krizu i blokade, za koje je Schmidt rekao da je riješio ", poručio je Avdić.

Avdić je podsjetio kako su protiv Čavare prije četiri godine glasali Kojović iz Naše stranke, tvrdeći da ne želi podržati osobu koja se susrela s ratnim zločincem Dariom Kordićem.

"Nakon što je Čavara završio na crnoj listi, postao je prihvatljiv Našoj stranci. Sabina Ćudić je jedina imala hrabrosti i kredibiliteta i glasala je protiv. Ona će jedino u narednom periodu imati pravo da kritizira sve. Jasno je dala do znanja da su joj Novalić i Čavara isti. Ako vam je Čavara bio sporan prethodnih godina kada nije bio na crnoj listi, a danas vam nije sporan kada jeste, onda to govori da ste licemjer. To su i Kojović i Magazinović" , potcrtao je Avdić.

Kaže kako je Magazinović prošli mandat potrošio na tri stvari koje danas ne postoje u sporazumu kojeg su potpisali 'Osmorka' i HDZ.

Šta je sporno? Možda ime, prezime?", pita se Avdić.

Pojasnio je da je 'Osmorka' na federalnom nivou pokazala da ima većinu, te je prokomentarisao izbor Mirjane Marinković-Lepić za predsjedavajuću Predstavničkog doma, kazavši kako novoizabrana ima čiste namjere.

"Oni koji nemaju čiste namjere jesu oni koji stoje iza nje (Naša stanka). Međutim, treba sačekati šta će se dešavati u Domu naroda", rekao je Avdić za Hayat.

Što se tiče izbora četvrtog delegata SNSD-a u Domu naroda, Avdić je naglasio kako još uvijek nije sigurno da je SNSD dobio četiri delegata.

"Komisija NSRS je konstantovala da je SNSD dobio četvrtog delegata, međutim, sporan je nevažeći listić. Sada će sve ići na CIK, jer će oštećena strana, u ovom slučaju, PDP, uputiti žalbu CIK-u. Ako CIK prihvati žalbu, situacija se Mijenja io četvrtom delegatu će odlučivati ​​ždrijeb, igrat ćemo loto iu RS-u iu Federaciji. Ukoliko CIK poništi odluku, većina u domovima naroda će se odlučivati ​​lutrijom - Lutrija će odlučiti tko će biti vlast u narednom periodu. će puno toga ovisiti" , istakao je Avdić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...