GENERALNI SEKRETAR NATO-a JENS STOLTENBERG: "Savez neće biti uvučen u Putinov rat"

- NATO nije strana u sukobu. Nećemo biti uvučeni u Putinov rat - rekao je Stoltenberg na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon sastanka s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom u Berlinu.

  • Svijet

  • 01. Dec. 2022  01. Dec. 2022

  • 0

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg obećao je nastavak podrške ratom pogođenoj Ukrajini te je dodao da će savez ostati oprezan kako bi izbjegao širi rat s Rusijom.

- NATO nije strana u sukobu. Nećemo biti uvučeni u Putinov rat - rekao je Stoltenberg na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon sastanka s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom u Berlinu.

Čelnik NATO-a optužio je ruskog predsjednika Putina da je namjerno bombardirao ukrajinsku civilnu i energetsku infrastrukturu, kako bi primorao Ukrajince na predaju.

- Putin koristi zimu kao oružje. I ne možemo mu dopustiti da pobijedi. U ovom kritičnom trenutku, naša stalna podrška Ukrajini važnija je nego ikad - poručio je Stoltenberg.

Stoltenberg je zahvalio njemačkoj vladi na finansijskoj i vojnoj pomoći Ukrajini.

- Njemačka je među saveznicima koji Ukrajini pružaju najviše vojne, finansijske i humanitarne pomoći. Vojna oprema koju osigurava Njemačka štiti ukrajinske domove, škole i bolnice od ruskih raketnih napada - rekao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...