PORAZ NA IZBORIMA JOJ NEĆE TEŠKO PASTI: Dragan Čović predlaže Borjanu Krišto za mandatara…

Krišto je na proteklim izborima bila kandidatkinja HDZ-a BiH za Predsjedništvo BiH te je osvojila 180.000 glasova, dok je njezin protukandidat Željko Komšić osvojio 227.000 glasova.

  • Vijesti

  • 02. Dec. 2022  

  • 0

HDZ BiH danas će predložiti Borjanu Krišto za mandatarku za sastav novog saziva Vijeća ministara BiH.

HDZ će predložiti Krišto za predsjedavajuću Vijeća ministara BIH, piše Večernji list i dodaje da bi nakon službene kandidature Predsjedništvo BiH trebalo potvrditi ili pak odbaciti prijedlog.

Inače za danas je u Mostaru zakazana sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH. U najavi sjednice stoji kako će se razgovarati o aktualnoj političkoj situaciji, aktivnostima na implementaciji izbornih rezultata te raditi priprema za sjednicu Središnjeg odbora HDZ-a BiH.

Krišto je na proteklim izborima bila kandidatkinja HDZ-a BiH za Predsjedništvo BiH te je osvojila 180.000 glasova, dok je njezin protukandidat Željko Komšić osvojio 227.000 glasova.

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović još jučer je najavio kako će nova predsjedavajuća Vijeća ministara BiH biti žena, ne otkrivajući ime kandidatkinje, no sada je sasvim jasno o kojoj kandidatkinji je riječ.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...