NIŠTA OD SVEGA: Propao pokušaj HIFA-Petrola da preuzme uspješnu kompaniju…

Ponuđena cijena po jednoj dionici bila je 6,80 KM.

  • Ekonomija

  • 02. Dec. 2022  

  • 0

Pokušaj kompanije HIFA-Petrol sa partnerima da u potpunosti preuzme uspješnu tešanjsku Fabrika pumpi i prečistača Pobjeda Tešanj nije uspio, javlja BiznisInfo.ba.

HIFA-Petrol je tokom podnude povećala svoj udio u Pobjedi za oko devet posto, ali je ostala manjinski dioničar jer su vlasnici većeg dijela dionica odbili njihovu ponudu.

Naime, u skladu sa odredbama Zakona o preuzimanju dioničkih društava, HIFA-Petrol je prošlog mjeseca objavila ponudu za preuzimanje društva Pobjeda Tešanj.

Ponuđač HIFA-Petrol u pokušaju preuzimanja nastupila je zajedno sa Ahmedom Ahmetlićem, Muharemom Ahmetlićem i Ibrahimom Hozićem. Zajedno su prije ponude imali oko 40 posto dionica Pobjede.

Broj dionica koje su željeli preuzeti je 281.184 odnosno većinski paket od oko 60 posto Pobjede. Ponuđena cijena po jednoj dionici bila je 6,80 KM.

Rezultati ponude

Ponudu je prihvatilo 12 dioničara sa 42.714 dionica što predstavlja 9,1 posto. Za ove dionice HIFA-Petrol je isplatila 290 hiljada KM.

Nakon preuzimanja ovih dionica, HIFA-Petrol sa partnerima ima 49,1 posto dionica Pobjede. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...