SAŠA GRBIĆ ZA „SLOBODNU BOSNU“: „Ovo su ljudi koji su izdali opoziciju, gospodinu Vukanoviću u četiri oka rekao sam sve…“

-Svojim manipulativnim nastupima i napadima želi da prikrije nejedinstvo u redovima opozicije, a svjestan je da se izdaja dogodila u njegovim i redovima koalicionih partnera. On to zna i zato je moralna horizontala, kazao je Grbić.

  • Politika

  • 02. Dec. 2022  02. Dec. 2022

  • 1

Nebojša Vukanović, zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske optužio je Pokret za državu da se prodao Dodiku, uputio salve uvreda, spominjao Josipa Broza Tita i crvenu boju kravate koju su neki zastupnici Pokreta za državu nosili na sebi, aludirajući na boje Dodikovog SNSD-a.

Nakon ovih optužbi Mirsad Duratović i Selvid Hurtić najavili su sudske tužbe za klevetu protiv Vukanovića, a nakon njih za riječ se javio Saša Grbić, član Predsjedništva SDP-a BiH i zastupnik Pokreta za državu u NSRS, kazavši da Vukanović u Federaciji BiH nosi fes, a kad pređe entitetsku liniju na glavu stavlja šubaru.

Saša Grbić je u razgovoru za „Slobodnu Bosnu“ kazao kako nije mogao ostati ravnodušan na salve neosnovanih optužbi koje je na njegov i račun zastupnika Pokreta za Državu uputio Nebojša Vukanović, za kojeg tvrdi da je svojim istupima i manipulacijama pokušava prebaciti odgovornost sa krivaca u vlastitim redovima.

U svom govoru spomenuli ste razgovor u četiri oka u hodniku s Nebojšom Vukanovićem. Što ste mu rekli u pauzi dok su se brojali glasovi?

-Vidno isfrustriran Vukanović je krenuo prema garderobi gdje sam ušao za njim i na njegovo pitanje "kako nema glasova za kandidata PDP-a", ja sam mu lično odgovorio da što se tiče mene i Andree Gajić, zastupnice SDP-a BiH u Narodnoj skupštini Republike Srpske, mi smo uradili kako je odlučio predsjednik stranke Nermin Nikšić. Kazao sam mu da provjeri u klubu, dva reda ispred sebe ko je izdao opoziciju.

Zašto ste Vukanovića u Narodnoj skupštini RS-a nazvali moralnom horizontalom?

-Svojim manipulativnim nastupima i napadima želi da prikrije nejedinstvo u redovima opozicije, a svjestan je da se izdaja dogodila u njegovim i redovima koalicionih partnera. On to zna i zato je moralna horizontala!

Jeste li ranije znali da bi se ovakav scenarij mogao dogoditi u redovima opozicije i zbog toga snimili svoje glasačke listiće?

-Znao sam da su u opoziciji tri osobe lobirane za listu SNSD-a, iako su funkcioneri opozicije tvrdili da u klubu pozicije imaju najmanje dva glasa iz klubova oko SNSD-a.

Sve imamo dokumentivano jer smo znali kakav ishod može biti kod „preletača“. Imamo dokumentovane glasačke listiće koje je predsjednik stranke jučer pokazivao voditelju u TV emisiji, kazao je Grbić za „Slobodnu Bosnu“.

(M.I.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...