SAŠA GRBIĆ, ČLAN BANJALUČKE ORGANIZACIJE SDP-a O ZABRANI SVEČANE AKADEMIJE: "Zatečen sam, policija obavijestila hotel da ne mogu služiti hranu i piće"

Policijska uprava Banja Luka je saopćila da su zabranili "javni skup" u organizaciji Gradske organizacije SDP-a, navodeći da je skup trebalo da se održi 25. novembra početkom u 10 sati u Banjoj Luci.

  • Vijesti

  • 23. Nov. 2023  23. Nov. 2023

  • 4

Saša Grbić iz Gradske organizacija SDP-a u Banjoj Luci kazao je danas za Faktor da je zatečen rješenjem banjalučke policije o zabrani svečane akademije koja je planirana 25. novembra u ovom gradu povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Policijska uprava Banja Luka je saopćila da su zabranili "javni skup" u organizaciji Gradske organizacije SDP-a, navodeći da je skup trebalo da se održi 25. novembra početkom u 10 sati u Banjoj Luci.

Međutim, Grabić ističe da je bila najavljena svečana akademija koja je trebalo da počne u 12 sati u hotelu Marriott u Banjoj Luci.

- Obavijestili su nas iz policije da se događaj ne može održati. To je van svake pameti. Bilo je planirano da dođu i neke štićene ličnosti sa državnog i federalnog nivoa i da se održi svečana akademija kao što smo to radili i prethodne dvije godine i nije bilo nikakvih incidenata. Međutim, banjalučka policija je to ovaj put zabranila. Iz hotela smo saznali da su ih iz policije već zvali da se ne može služiti hrana i piće niti usluživati zvanice na planiranom događaju. Zatečen sam – rekao je Grbić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...