OGLASILI SE IZ GRUPE "PRAVDA ZA DŽENANA MEMIĆA": "Ostajemo uz babu Muriza do kraja"

"Da je Muriz ikada ikome želio ugroziti sigurnost, mogao je to uraditi bilo kad u ovih skoro 7 godina, ali nikada nije. Svi smo mi svjedoci tome!", naveli su.

  • Društvo

  • 02. Dec. 2022  02. Dec. 2022

  • 5

Iz grupe Pravda za Dženana Memića oglasili su se danas nakon što je objavljeno da je protiv Muriza Memića podnesena prijava za ugrožavanje sigurnosti Alise Ramić (ranije Mutap). 

"Ovih dana ćete čitati o raznim prijavama protiv Muriza Memića. Muriz Memić je, ukoliko neko ne zna, otac ubijenog Dženana Memića i čovjek kojeg na snimku u prilogu prati hiljade građanki i građana bez ikakvog incidenta.

Lica protiv kojih je podignuta i potvrđena optužnica na Sudu BiH, a koji su prvostepenom presudom oslobođeni, sada prijavljuju Muriza za ugrožavanje sigurnosti. Mi se pitamo, kako im to skoro sedam godina nije ugrožavao sigurnost, šta se to promijenilo u našem nastupu prema njima? Ništa.

Održali smo 20 protesta, hiljade ljudi je dolazilo na Murizov poziv.

Šutjeli su kada bi ih Muriz za to zamolio, hodali za njim bez ijednog incidenta, a bilo ih je iz svih krajeva BiH.

Da je Muriz ikada ikome želio ugroziti sigurnost, mogao je to uraditi bilo kad u ovih skoro 7 godina, ali nikada nije. Svi smo mi svjedoci tome!

On je birao pravni put, ponavljajući da je legalista i da traži samo da institucije rade svoj posao. Zato, prijaviti mogu koga hoće i za šta hoće, ali neka nam Alisa prvo kaže:

- Ko je ubio Dženana?

Mi ostajemo uz babu Muriza do kraja i izdržat ćemo i ovaj pritisak", navodi se u objavi. 

Ovih dana ćete čitati o raznim prijavama protiv Muriza Memića. Muriz Memić je, ukoliko neko ne zna, otac ubijenog...

Objavljuje Pravda za Dženana MemićaPetak, 2. prosinca 2022.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...