MILORAD DODIK NAKON ODLUKE USTAVNOG SUDA: "To je politički sud čije su odluke uperene protiv Republike Srpske i srpskog naroda"

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, oglasio se na svom Twitter nalogu povodom odluke Ustavnog suda BiH o ukidanju neustavnog Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima RS-a.

  • Politika

  • 02. Dec. 2022  02. Dec. 2022

  • 4

Za njega je to politička odluka koju je donio "politički sud".

"Ustavni sud BiH je isključivo politički sud koji donosi odluke na bazi političkih instrukcija, a ne na osnovu Ustava BiH. To je sud čije odluke su u pravilu uperene protiv Republike Srpske i srpskog naroda", rekao je Dodik.

Najavio je kako će manji bh. entitet, uprkos svemu, uspostaviti agenciju za lijekove.

"Republika Srpska će nastaviti s primjenom svojih ustavom zagarantovanih prava i uspostaviti agenciju za lijekove", kazao je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...