NAJVEĆA NABAVKA U HISTORIJI TE ZEMLJE: Estonija od Amerike kupuje HIMARS

U okviru sporazuma, pored višecijevnih raketnih sistema, Estonija će kupiti i municiju i komunikacionu opremu.

  • Evropa

  • 03. Dec. 2022  03. Dec. 2022

  • 0

Estonija je potpisala sa SAD ugovor o kupovini višecijevnih raketnih bacača HIMARS.

Ugovor je sa američkom Agencijom za saradnju u oblasti odbrane i sigurnosti potpisao generalni direktor estonskog Državnog centra za investicije u oblasti odbrane Magnus-Valdemar Saar.

"Ukupna vrijednost ugovora je veća od 200 miliona dolara. U okviru sporazuma, pored višecijevnih raketnih sistema, Estonija će kupiti i municiju i komunikacionu opremu. Sporazum uključuje i rješavanje pitanja vezanih za obuku i logistiku. U paketu su različite rakete dometa od 70 do 300 kilometara", izjavio je šef Odjeljenja za naoružanje Centra za odbrambene investicije Ramil Lip.

To je najveća nabavka u oblasti odbrane u historiji Estonije, prenosi estonska RTV ERR.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...