UZBUDLJIVA NOĆ NA NBA PARKETIMA: Nurkić odličan u pobjedi "Portlanda" nad "Indianom" , Davis ubacio 55 poena za trijumf "Lakersa"

"Portland Trail Blazers" se nalaze na osmom mjestu Zapadne Konferencije sa omjerom od 13 pobjeda i 11 poraza.

  • Sport

  • 05. Dec. 2022  

  • 0

Košarkaši "Portland Trail Blazersa" savladali su "Indiana Pacerse" sa 116-100 u utakmici u kojoj im se nakon duže pauze vratio najbolji igrač Damian Lillard. Višetruki All Star igrač ubacio je 21 poen i imao šest asitencija. Najefiksniji u "Portlandu" bio je Jeramy Grant sa 28 poena. 

Jusuf Nurkić odigrao je još  jednu vrlo dobru utakmicu, ubacio je 19 poena, imao šest skokova u četiri asistencije. "Indiana" je tek na početku utakmice imala vodstvo, no domaća ekipa "Portlanda" je vrlo brzo uspostavila kontrolu nad utakmicom u kojoj s cijelim tokom vodili. 

"Portland Trail Blazers" se nalaze na osmom mjestu Zapadne Konferencije sa omjerom od 13 pobjeda i 11 poraza.

Junak večeri na NBA parketima bio je centra "Los Angeles Lakersa" Anthony Davis koj je ubacio fantastičnih 55 poena u pobjedi svog tima protiv "Washington Wizardsa" od 130-119. To je drugi najbolji učinak u njegovoj karijeri, najviše poena, 59, Davis je ubacio 2016. na utakmici protiv "Detroit Pistonsa".

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...