PENZIONERI ČASTE POŠTARE: U Federaciji BiH počinje isplata mirovina, najniža iznosi...

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za novembru iznose oko 220 miliona KM, navode iz Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

  • Ekonomija

  • 05. Dec. 2022  05. Dec. 2022

  • 0

Na račune 433.880 umirovljenika u Federaciji BiH danas će biti uplaćene mirovine za mjesec novembar.

Prosječna mirovina korisnika samostalne mirovine, a kojih je u novembru 356.205, iznosi 557,28 KM, dok je prosječna mirovina svih umirovljenika 482,75 KM. U skladu s Odlukom Vlade FBiH o povećanju najnižih mirovina, najniža mirovina za novembar iznosi 445,65 KM, zajamčena 531,86 dok je najviša 2.174,48 KM.

U skladu sa Zakonom o MIO/PIO, mirovine za mjesec studeni bit će isplaćene preko jedinstvenog računa riznice FBiH.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za novembru iznose oko 220 miliona KM, navode iz Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...