MURIZ MEMIĆ NA SASLUŠANJU U POLICIJI: "Alisa Mutap me prijavila zbog izjave na TV-u"

Otkrio šta je rekao u policiji.

  • Vijesti

  • 05. Dec. 2022  

  • 2

Otac stradalog Dženana Memića Muriz Memić govorio je za Oslobođenje nakon što je dao izjavu u Policijskoj upravi Novi Grad po prijavi Alise Mutap.

"Alisa Mutap me je prijavila Tužilaštvu KS jer sam 25. novembra rekao na TV-u da ću uzeti pravdu u svoje ruke. Ja ipak više mislim da se ona osjeća nesigurno zbog toga što su ubice i dalje na slobodi. I ja se osjećam nesigurno, ali ja ne prijavljujem", rekao je Memić na početku razgovora za Oslobođenje.  

Dotakao se i onoga o čemu je razgovorao u policiji. 

 

"Rekao sam im da sam ja Alisu gledao u sudnici svakog četvrtka i da joj se nikada nisam ni obratio. Kad sam rekao na TV-u da ću uzeti pravdu u svoje ruke, mislio sam na to da sam uzeo advokata. Mene je advokat davno savjetovao da idemo legalnim putem. Mi smo pravili 20 protesta i nikada se nije desio ni najmanji incident. 

Ja sam Zijadu Mutapu (otac Alise Mutap op. a.) rekao još na početku da ću ja zaštititi Alisu ako kaže imena ubica", priča nam Memić.

Osim Alise, koja ga je prijavila 26. novembra, Muriz Memić je zbog navodnog ugrožavanja sigurnosti prijavljen i od strane Hasana Dupovca i Josipa Barića, pripadnika MUP-a KS nedavno oslobođenih prvostepenom presudom za prikrivanje dokaza u slučaju stradanja Dženana Memića.

 

"Očekujem da me uskoro pozovu na saslušanje i vezano za te prijave. Alisa me je prijavila 26. novembra, ne znam jesu li njih dvojica prije ili poslije toga", kaže Memić.

Dotakao se još jednom presude Zijadu, Alisi Mutap, Josipu Bariću, Hasanu Dupovcu i Muameru Ožegoviću. 

"Vjerujte mi da ne spavam nikako nakon presude i riječi Branka Perića. Rekao mi je da budem uporan u smislu znam ja da si ti u pravu, ali evo ja sam ti ovako danas presudio. Vjerujte, svašta mi prolazi kroz glavu ovih dana. Vrtim sve te riječi...". 

 

Još jednom se osvrnuo na Dupovca i Barića i istragu koju su vodili. 

"Dupovac i Barić su tražili malo zeleno auto. Meni je svjedok rekao da je on bio u malom zelenom autu to auto je Opel Corsa. On je to rekao u Tužilaštvu KS, oni su mu zaprijetili da će dobiti 5 godina i upropastili su ga. Znao je on koliko je rizično da ode i da tu izjavu, ali sin ga je savjetovao, rekao mu ‘idi babo, pomozi Murizu‘".

Podsjetimo, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine će, nakon što dobije pisani otpravak presude, uložiti žalbu. 

U međuvremenu, u toku je istraga za ubistvo Dženana Memića i uskoro se očekuju novi detalji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...