MURIZ MEMIĆ NA SASTANKU U VSTV-u: Šta je sa zahtjevom za smjenu Dalide Burzić i Sabine Sarajlije?

Sutra će se sastati i s glavnim federalnim tužiocem.

  • Društvo

  • 28. Sep. 2021  28. Sep. 2021

  • 0

Muriz Memić, otac stradalog mladića Dženana Memića, danas je u Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH. Kako je rekao za N1, došao je na sastanak kako bi vidio šta je sa zahtjevom za smjenu sutkinje (nekada glavne tužiteljice KS) Dalide Burzić i sadašnje glavne tužiteljice Tužilaštva KS Sabine Sarajlije koji su uputili s nedavno održanih protesta "Pravda za Dženana i Davida".

“Vidjeli ste kakav je bio odgovor potpredsjednice VSTV-a Sanele Gorušanović Butigan da niko nije kriv. Neka nam danas to objasni jer ovo nije bila greška već namjera Dalide Burzić i Sabine Sarajlije i ostalih tužilaca”, kazao je Memić.

Sutra će se sastati i s glavnim federalnim tužiocem.

“Želimo vidjeti kakve su korake poduzeli protiv Vlade Miškovića, Tihomira Jurke… Eto, Zdravko Knežević ej otišao u pentiju. Da vidimo hoće li se ograditi od njihovih stavova jer su oni namjerno gurali izmišljenu saobraćajnu nesreću. Istrajavali su u tome da prikrije očigledno ubistvo”, kazao je Memić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...