PO UZORU NA METU: Google uvodi novosti u dopisivanje

Google, po uzoru na jedan dosta popularan program iz Mete, u Google Messages uskoro planira uvesti enkripciju na obje strane.

  • HiTec

  • 05. Dec. 2022  05. Dec. 2022

  • 0

Google je službeno objavio da će u aplikaciju Google Messages uskoro uvesti enkripciju na oba kraja. Sigurnosna nadogradnja prvo će doći u ruke korisnika beta verzije, a nakon toga svima ostalima.

Enkripcija na oba kraja znači da niko, pa ni sam Google, neće moći pročitati sadržaj poruka. Funkcija je već prisutna u Google Messagesima unutar razgovora jedan-na-jedan, no uskoro će postati dostupnom i u grupnim razgovorima, prenosi TechRadar.

"Enkripcija na oba kraja polako postaje dostupna i u grupnim razgovorima te će postati dostupnom nekim korisnicima našeg beta programa tokom nekoliko narednih sedmica", napisao je Google.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...