MALO ANALIZA, MALO RECEPT: Zavod za statistiku RS-a pojasnio zašto je poskupila sirnica

Naime, pomenuti zavod odlučio je pojasniti koliko su za godinu dana poskupile namirnice koje su potrebne da se napravi jedna - sirnica.

  • Ekonomija

  • 05. Dec. 2022  

  • 0

Zavod za statistiku Republike Srpske napravio je zanimljivu analizu kojom su htjeli pojasniti koliko su zapravo poskupile osnovne životne namirnice u BiH, a to su odlučili uraditi na primjeru popularnog bosanskog jela.

Naime, pomenuti zavod odlučio je pojasniti koliko su za godinu dana poskupile namirnice koje su potrebne da se napravi jedna - sirnica.

U odnosu na septembar 2021. godine, u septembru ove godine, litra ulja je poskupila za 47,7 posto, jaja za 43,4 posto sir za 36,7 posto, pavlaka za 21,4 posto, a 1 kg brašna skuplji je za 34,1 posto.

 Jedina stavka koja nije poskupila u odnosu na septembar 2021. godine je struja, no za očekivati je da će i ona poskupiti nakon Nove godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...