"LAKA TI ZEMLJA, SARAJEVSKA": Na groblju Bare sahranjen glumac Davor Janjić

Sahrana glumca Davora Janjića okupila je danas na sarajevskom groblju Bare brojne članove porodice, kolege i prijatelje.

  • Kultura

  • 05. Dec. 2022  05. Dec. 2022

  • 3

Poznati bh. glumac Davor Janjić ukopan je danas na sarajevskom groblju Bare.

Među prisutnima je bio i književnik Ahmed Burić, Janjićev blizak prijatelj, koji je na društvenim mrežama objavio nekoliko fotografija.

“Ispratili smo te. Hvala svima koji su bili s nama u ovim trenucima. Laka ti zemlja. Sarajevska”, napisao je Burić.

Davor Janjić rođen je u Tuzli 18. novembra 1969. godine, a na Akademiji u Sarajevu je studirao filmsku glumu u Studiju za mlade glumce. Bio je član otvorene scene Obala Sarajevo i najmlađi član Ateljea 212 u Beogradu.

Bio je jedan od najtalentovanijih mladih glumaca bivše Jugoslavije. Značajne uloge ostvario je i u filmovima “Pijetlov doručak”, “Ono malo duše”, “Život sa stričekom”, “Čaruga”, “Belle Epoque”, “Outsider” i “Duhovi Sarajeva”, a igrao je i u filmovima  “Kuduz”, “Savršeni krug”, “Praznik u Sarajevu”.

 Davor Janjić je preminuo 28. novembra na VMA u Beogradu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...