U REDOVIMA PDP-a ZADOVOLJNI: "Ispravna odluka CIK-a BiH i u skladu sa Izbornim zakonom"

Anja Petrović, portparolka PDP-a, izjavila je kako je današnja odluka CIK-a u vezi sa listićem za glasanje u potpunosti ispravna.

  • Politika

  • 05. Dec. 2022  05. Dec. 2022

  • 1

"Odluka Centralne izborne komisije BiH da proglasi važećim listić na kojem je PDP dobio glas pri izboru za delegate u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je potpuno ispravna i u skladu sa Izbornim zakonom, budući da se vidi nedvosmislena namjera poslanika da glasa za listu PDP-a", kazala je ona.

Podsjetila je na negodovanje zbog odluke Komisije NSRS-a koja je navedeni listić proglasila nevažećim.

"Vodeći se upravo principom zakonitosti, šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini RS, Crnadak, bio je protiv odluke Komisije za izbor i imenovanja Narodne skupštine RS koja je listić proglasila nevažećim, te smo zadovoljni današnjom odlukom CIK-a", poručila je Petrović.

Kaže da je jasno da izbor delegata u Dom naroda nije završen, navodi BN.

"Predstoje naredni proceduralni postupci i nadamo se da će ići u korist PDP-a, posebno ako uzmemo u obzir naš jasan stav da niko ne treba imati punu kontrolu nad odlukama ovog parlamentarnog doma, što je slučaj kada jedna politička stranka ima četiri delegata", rekla je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...