JAPANSKI SELEKTOR ODUŠEVIO NOGOMETNI SVIJET: Nakon poraza od Hrvatske učinio je nešto što niko nije očekivao!

Hrvatska je porazila njegovu ekipu poslije dramatične i viteške igre u 120 minuta nadmetanja, te se potom boljim izvođenjem jedanaesteraca plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, a Moriyasu je u porazu čestitao suparnicima i pozdravio ih na tradicionalni japanski način. To nije prošlo neprimjećeno.

  • Sport

  • 05. Dec. 2022  05. Dec. 2022

  • 0

Selektor Japana Hajime Moriyasu pokazao je šta je pravi sportski odgoj i kakav je gospodin. Poslije utakmice poklonio se igračima i navijačima Hrvatske. Naklonio se do poda, kako to Japanci inače običavaju kad se pozdravljaju i posebno kad iskazuju duboko poštovanje.

Moriyasu je došao pred tribinu s navijačima Hrvatske i duboko se naklonio.

Hrvatska je porazila njegovu ekipu poslije dramatične i viteške igre u 120 minuta nadmetanja, te se potom boljim izvođenjem jedanaesteraca plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, a Moriyasu je u porazu čestitao protivnicima i pozdravio ih na tradicionalni japanski način. To nije prošlo neprimjećeno.

Japanski izbornik ponio se vrlo sportski i fair i kad je davao izjave. Rekao je:

"Hrvatska je bolje izvodila jedanaesterce i ja im čestitam. Nekad je to stvar sreće, ali treba i vježbati. Treba raditi na poboljšanju. Hrvatski golman je bio izvrstan, on je najzaslužniji za pobjedu Hrvatske. Mi moramo naučiti lekciju, moramo se poboljšati u izvođenju udaraca s bijele tačke", rekao je japanski selektor nakon utakmice.

imageFoto: AFP

imageFoto: AFP

imageFoto: AFP

imageFoto: AFP

imageFoto: AFP

imageFoto: AFP

imageFoto: AFP

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...