SARAJEVSKI DERNEK U BEOGRADSKOM STUDIJU: Ko je sinoć u studiju RTS-a pjevao "Sarajevo, ljubavi moja" i "Naprijed Željo, četo plava“ (VIDEO)

Sudija Dejan Nedić je otkrio kako je kao mladi sudija maštao da sudi nogometni derbi između "Želje" i "Sarajeva", ali da mu se ta želja nija ostvarila.

  • Vijesti

  • 06. Dec. 2022  06. Dec. 2022

  • 3

U emisiji Radio-televizije Srbije posvećenoj Svjetskom prvenstvu Kataru sinoć je pravi show imao Dejan Nedić, nogometni sudija i stručni konsultant i komentator utakmica Svjetskog prvenstva.

Prije nego što se osvrnuo na suđenje na čevtfinalnim utakmicama, sudija Nedić je neočekivano pozvao sve goste u studiju da zajedno sa njim otpjevaju stihove pjesme "Sarajevo, ljubavi moja" neprolaznog evergrina Kemala Montena. "Siguran sam da će vam svima srca da zatrepere", kazao je poznati sudija.

Nedić nije slučajno odabrao baš ovu pjesmu. Naime, u Sarajevu su rođene sve osobe koje su se nalazile u studiju RTS-a. Dragana Kosjerina, atraktivna voditeljica programa, rođena je u Sarajevu kojeg je napustila sa roditeljima kada je imala samo sedam godina. Na početku rata Sarajevo je napustio i još jedan sinošnji gost, Nenad Janković, alias Nele Karajlić koji se proslavio kao pjevač grupe "Zabranjeno Pušenje".

Rođeni Sarajlija je i Rade Bogdanović, stručni komentator utakmica Svjetskog prvenstva. Bogdanović je do rata uspješno nastupao za ekipu "Željezničara". Nedavno je otkrio da je svoju današnju suprugu upoznao na trolejbuskoj stanici kod "Željinog" stadiona. Bogdanović je kasnije uspješnu karijeru gradio u Njemačkoj i Španjolskoj. Kao čest gost tokom SP-a utakmice je komentirao i režiser Gorčin Stojanović, također rođeni Sarajlija.

Sudija Dejan Nedić je otkrio kako je kao mladi sudija maštao da sudi nogometni derbi između "Želje" i "Sarajeva", ali da mu se ta želja nija ostvarila. Na to mu je Rade Bogdanović rekao da bi u slučaju da je sudio gradski derbi, čuo njega (Bogdanovića) kako sa juga pjeva "Željinu" himnu "Naprijed Željo, četo plava", koju je potom otpjevao sa Nenadom Jankovićem, također predratnim vatrenim navijačem kluba sa Grbavice.

(SB)

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...