"ČESTITAM, IDIOTI...": Oštra reakcija Senada Pećanina na posjetu iranskog šefa diplomacije Bosni i Hercegovini...

Zanimljivo je da ova posjeta dolazi u trenutku kada cijeli svijet osuđuje represiju Irana i ugnjetavanje ljudskih prava. Indikativno je da je Turković pozvala šefa diplomatije u BiH u trenutku dok u Iranu vladaju protesti protiv režima u kojem je stradalo na stotine osoba.

  • Vijesti

  • 06. Dec. 2022  06. Dec. 2022

  • 17

Ne stišavaju se reakcije nakon najave dolaska šefa iranske diplomacije Hosseina Amira Abdollahiana a službeni posjet Bosni i Hercegovini.

Na društvenim mrežama oglasio se sarajevski advokat i novinar Senad Pećanin.

-Ko nas je kleo nije dangubio! Zahvaljujući Bakirovoj ministrici Turković, BiH je jedna od rijetkih država koja ugošćava ministra iranskog zločinačkog režima; režima koji krvnički ubija građane željne slobode i koji je saveznik u ruskom zločinu nad Ukrajinom. Čestitam, idioti!, poručio je Pećanin.

Podsjetimo, ministar vanjskih poslova Islamske Republike Iran Hossein Amir Abdollahian u okviru posjete našoj zemlji danas će se sastati sa ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković.

Nakon toga planiran je sastanak delegacije dvaju ministarstava. Nakon sastanka, Turković i iranski šef diplomatije obratit će se javnosti gdje će govoriti o rezultatima sastanka, ali i o odnosima između Bosne i Hercegovine te Irana.

Iranski ministar u poslijepodnevnim satima susrest će se i sa članovima kolegija oba doma PS BiH. Zanimljivo je da ova posjeta dolazi u trenutku kada cijeli svijet osuđuje represiju Irana i ugnjetavanje ljudskih prava. Indikativno je da je Turković pozvala šefa diplomatije u BiH u trenutku dok u Iranu vladaju protesti protiv režima u kojem je stradalo na stotine osoba.

(SB)

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...