DIPLOMATSKI DOGAĐAJ U MADRIDU: Gitarista Mirza Redžepagić sjajnom svirkom i Džanan Musa svojim dolaskom oduševili zvanice na prijemu u organizaciji Ambasade BiH

Ambasadorica BiH u Madridu Danka Savić zahvalila se španjolskim domaćinima na podršci koju već trideset godina daju Bosni i Hercegovini na njenoj obnovi kao i na njenom putu u zajednicu prosperitetnih i demokratskih evropskih zemalja.

  • Kultura

  • 06. Dec. 2022  09. Dec. 2022

  • 1

U organizaciji Ambasade Bosne i Hercegovine u Kraljevini Španjolskoj sinoć je održana svečanost u povodu trideset godina bilateralnih odnosa između naše dvije države.

Brojne zvanice, predstavnika diplomatskog kora, visokog dužnosnika španjolskog Ministarstva vanjskih poslova, kao i bosanskohercegovačku dijasporu oduševio je fascinantan koncert gitariste Mirze Redžepagića koji je nastupio zajedno sa svojim kolegom Imamom Hamdanijem.

Pored zvukova flamenga po kojem je Redžepagić poznat širom svijeta, oni su izveli i nekoliko bosanskih sevdalinki.

Ambasadorica BiH u zajednici Madrida Danka Savić zahvalila se španjolskim domaćinima na podršci koju već trideset godina daju Bosni i Hercegovini na njenoj obnovi kao i na njenom putu u prosperitetnih i demokratskih evropskih zemalja.

Alejandro Abellan Garcia de Diego, generalni direktor u Državnom sekretarijatu Ministarstva vanjskih poslova, Europske unije i suradnje, poručio je da Bosna i Hercegovina ima punu podršku Španjolske za dobivanje statusa kandidata.

Veliko zanimanje zvanice izazvao je dolazak Džanana Muse, bosanskohercegovačke košarkaške zvijezde koja ove sezone briljira u dresu "Real Madrida". Musa je na svečanost stigao u pratnji svoje djevojke Adne.

(SB) 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...