ČOVIĆ VRAĆA BOŽIĆNI PRIJEM U SARAJEVO: Iz rezerve budžeta BiH ide 25.000 KM za bend, dekoraciju, hranu, pozivnice...

Novac iz tekuće rezerve odobrilo je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, čija je odluka objavljena jučer u Službenom listu Bosne i Hercegovine.

  • Mini market

  • 07. Dec. 2022  07. Dec. 2022

  • 0

Iz tekuće rezerve budžeta institucija Bosne i Hercegovine odobreno je 25.000 KM za organizaciju božićnog prijema u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine koji će biti održan 15. decembra.

Prijem povodom katoličkog Božića organizira Dragan Čović, još aktuelni zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH i lider HDZ-a BiH, a realizacija ide preko Službe za zajedničke poslove Bosne i Hercegovine kojoj je i odobreno 25.000 KM u te namjene.

Novac iz tekuće rezerve odobrilo je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, čija je odluka objavljena jučer u Službenom listu Bosne i Hercegovine.

Ovih 25.000 KM bit će utrošeno na hranu i piće, zakup tehnike, dekoraciju, štampanje pozivnica, orkestar i bend, te voditelje programa.

- Sve aktivnosti u cilju organizacije božičnog prijema, a posebno po pitanju specifikacije nabavke/zakupa, Služba za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine izvršavat će u saradnji sa osobom koju za organizaciju prijema imenuje klub Hrvata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine – piše u odluci Vijeća ministara.

Čović je prošle godine ovaj prijem organizirao u Mostaru, u Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosače. Za prijem povodom Božića 2020. godine bilo je odobreno 20.000 KM, ali on nije doržan zbog pandemije koronavirusa.

Faktor

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...