STOLTENBERG RAZOTKRIO PUTINOVU STRATEGIJU: "Rusija pokušava zamrznuti sukob u Ukrajini!"

Stoltenberg je ponovio da će Ukrajina odlučiti o vremenu i sadržaju bilo kakvih pregovora s Rusijom.

  • Svijet

  • 07. Dec. 2022  

  • 1

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da Rusija pokušava zamrznuti sukob u Ukrajini te kako ne pokazuje bilo kakav znak za mirno okončanje sukoba, prenosi Anadolu Agency (AA).

Stoltenberg se putem videokonferencije obratio na događaju koji je organizovao list "Financial Times" (FT). U razgovoru s urednicom FT-a Roulom Khalaf, Stoltenberg je naglasio važnost da saveznici iz NATO-a nastave da podržavaju Ukrajinu, navedeno je u saopćenju NATO-a.

Stoltenberg je rekao da će sukob vjerovatno ući u mirniju fazu tokom zime, ali i to da Rusija nije pokazala znakove mirnog okončanja sukoba.

Osvrćući se i na napredak Ukrajine na terenu, Stoltenberg je rekao: "Rusija pokušava da zamrzne sukob kako bi prikupila svoje snage, a zatim pokrenula veliku ofanzivu."

Stoltenberg je ponovio da će Ukrajina odlučiti o vremenu i sadržaju bilo kakvih pregovora s Rusijom.

"Koliko god želimo mirno rješenje, u toj mjeri je hitno da pružimo vojnu podršku Ukrajini", rekao je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...