6,1 STEPEN PREMA RICHTERU: Razorni zemljotres pogodio otočku državu, stanovnici bježali iz kuća...

Potresi su se osjetili i u glavnom gradu i okolnim područjima, rekli su svjedoci.

  • Hronika

  • 08. Dec. 2022  

  • 0

Potres jačine 6,1 po Richteru pogodio je u četvrtak indonezijsku pokrajinu zapadnu Javu, saopćila je državna agencija za geofiziku (BMKG), a stanovnici u područjima u blizini epicentra u panici su napuštali domove.

Potres s epicentrom 22 kilometra od grada Sukabumija nije imao potencijal izazvati cunami, objavila je agencija, dok snimke informativnog kanala TVOne pokazuju da su stanovnici pobjegli iz svojih kuća u tom gradu.

Potresi su se osjetili i u glavnom gradu Jakarti i okolnim područjima, rekli su svjedoci.

Abdul Muhari, dužnosnik indonezijske agencije za ublažavanje katastrofa (BNPB) za Reuters je rekao da za sada nema izvještaja o šteti, ali agencija još uvijek procjenjuje situaciju.

Prošlog mjeseca potres magnitude 5,6 pogodio je grad Cianjur, također u zapadnoj Javi, usmrtivši više od 300 ljudi i uzrokujući štetu na hiljadama domova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...