NOVI PROBLEMI ZA VLADIMIRA PUTINA: Izbio veliki požar u ruskoj tvornici koja proizvodi gume za borbene avione (VIDEO)

U gašenju je učestvovalo 110 vatrogasaca s 33 vozila, a gašenje su otežavale niske temperature i jak dim.

  • Svijet

  • 09. Dec. 2022  09. Dec. 2022

  • 1

U tvornici guma u ruskom gradu Barnaulu izbio je veliki požar koji je lokaliziran nakon što je zahvatio površinu od hiljadu kvadratnih metara, javljaju ruski mediji. Snimke požara šire se na društvenim mrežama, prenosi zagrebački Index.hr.

Požar je u Altai, tvornici koja proizvodi gume za avione i vojnu opremu, izbio jutros oko 5 sati po našem vremenu.

Lokaliziran je nakon pet sati borbe s vatrom.

U gašenju je učestvovalo 110 vatrogasaca s 33 vozila, a gašenje su otežavale niske temperature i jak dim.

Iz tvornice su spašene tri osobe. Nema informacija o smrtnim slučajevima.

Uzrok požara još uvijek nije objavljen, a lokalno tužilaštvo započelo je istragu.

Jutros se zapalio i trgovački centar kod Moskve, jedan od najvećih u Evropi

Vatra je rano jutros zahvatila i jedan od najvećih trgovačkih centara u blizini Moskve. Dio konstrukcije centra se urušio, što vatrogascima otežava gašenje, prenosi Reuters.

Trgovački centar Mega nalazi se u Himkiju, a požar se proširio površinom od oko 7.000 kvadratnih metara. Na snimkama koje su se počele širiti društvenim mrežama mogu se vidjeti i eksplozije. Za sada nema izvještaja o žrtvama.

Gori trgovački centar kod Moskve

"Vatrogasci gase požar na površini od 7.000 četvornih metara u okolini Moskve", objavio je na Twitteru ruski ministar za vanredne situacije.

Požar podmetnut?

"Na mjestu događaja čule su se snažne eksplozije", izvijestila je novinska kuća Life. Uzrok nije odmah bio poznat, a u ruskim su se državnim medijima pojavile oprečne informacije o njemu.

U prvom izvještaju službene novinske agencije TASS stoji da se "eksplozija dogodila u hipermarketu OBI u trgovačkom centru Mega Himki, nakon čega je uslijedilo urušavanje". Isti izvor navodi tvrdnje hitnih službi, prema kojima je izvor požara navodno kratki spoj. S druge strane, državna agencija RIA piše da je požar podmetnut.

Zapalio se trgovački centar Mega

I druge ruske agencije izvijestile su kako službe za izvanredne situacije sumnjaju da je uzrok velikog požara "krivično djelo". "Mislimo da je ovo planirano, da je požar podmetnut", objavila je agencija Interfax, pozivajući se na neimenovani izvor. Agencija Sputnjik dodaje da je krivično djelo "među glavnim mogućim uzrocima" požara.

Mega Himki jedan je od najvećih trgovačkih centara u Evropi s oko 200 maloprodajnih objekata, uključujući OBI koji je jedan od glavnih zakupaca. Prije invazije na Ukrajinu i povlačenja brojnih firmi iz Rusije bila je dom velikom broju zapadnih trgovačkih lanaca, uključujući jednu od prvih IKEA trgovina u toj zemlji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...