IZRALESKI PREMIJER NAJAVLJUJE: Netanyahuova nova vlada će biti "najekstremnija i najluđa vlada u historiji zemlje"

Lapid je putem Twittera iznio ocjene o vladi koju će formirati Netanyahu.

  • Svijet

  • 09. Dec. 2022  09. Dec. 2022

  • 1

Izraelski premijer Yair Lapid rekao je da će vlada pod vodstvom Benjamina Netanyahua biti "najekstremnija i najluđa vlada u historiji zemlje".

Lapid je putem Twittera iznio ocjene o vladi koju će formirati Netanyahu.

"Novoformirana vlada bit će najekstremnija i najluđa u historiji države. Netanyahu je slab. Partneri su mu mlađi od njega, uporniji i ekstremniji. Bezuvjetno su ga ucjenjivali", naveo je Lapid.

Objavio je fotografije demonstracija koje su organizirali njegove pristaše u raznim dijelovima Izraela u znak protesta protiv politike nove vlade, te naveo: "Ali mi se ne predajemo, mi se borimo za našu demokraciju, za naše vojnike, za budućnost naše djece."

Na prijevremenim općim izborima održanim 1. novembra u Izraelu, koji je posljednjih godina bio u začaranom krugu prijevremenih izbora i koalicijske krize, stranke desnog bloka predvođene bivšim premijerom i opozicionim čelnikom Benjaminom Netanyahuom odnijele su čistu pobjedu osvojivši 64 zastupnika u Knesetu (parlamentu) od 120 mjesta, prenosi AA.

Podsjetimo, izraelski predsjednik Isaac Herzog zadužio je Netanyahua da sastavi vladu 13. novembra. Zakonski rok koji je dao Netanyahuu za sastavljanje vlade istekao je u nedjelju, 11. decembra. Ali predsjednik Herzog danas je Netanyahuu, koji bi trebao postati novi premijer zemlje, dao dodatnih deset dana za formiranje vlade.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...