DALEKO OD OČIJU JAVNOSTI I NA NEPOZNATOJ LOKACIJI: SNSD i Osmorka razgovaraju o formiranju nove vlasti i budućnosti BiH

Mjesto i vrijeme sastanka krilo se od novinara, izuzev da će biti u okolini Banje Luke, a vijest o početku sastanka i fotografije objavio je Milorad Dodik, lider SNSD-a, na svom Twitter nalogu.

  • Vijesti

  • 10. Dec. 2022  

  • 15

Počeo je sastanak delegacije SNSD-a sa predstavnicima "Osmorke" o formiranju vlasti na nivou Bosne i Hercegovine.

Mjesto i vrijeme sastanka krilo se od novinara, izuzev da će biti u okolini Banje Luke, a vijest o početku sastanka i fotografije objavio je Milorad Dodik, lider SNSD-a, na svom Twitter nalogu.

Osim Dodika, sastanku, između ostalih, prisustvuju Nermin Nikšić, lider SDP-a, Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde, Damir Marjanović iz stranke Za nove generacije, Željka Cvijanović (SNSD), Milan Tegeltija (SNSD)...

Dan ranije Dodik je, govoreći o formiranju vlasti na nivou BiH, rekao je da na sastanku sa "Osmorkom", neće biti riječi o podjeli funkcija, i da je to prvi zvanični sastanak.

- Mi cijenimo, pošto će Hrvati imati predsjedavajućeg, a do sada je Bošnjak - musliman bio ministar vanjskih poslova, da to sada treba da pripadne Srbima. Kako ćemo se na kraju dogovoriti, vidjet ćemo, to se sutra neće rješavati. Ključno je da dobijemo garancije da će se deblokirati procesi Buk Bijela, Aerodrom Trebinje, gasovod… od toga zavisi i naše krajnje opredjeljenje. Ako nema toga, nećemo ni ići u vlast. Ako može, s njima ćemo nastaviti da razgovaramo, ako ne može, tražit ćemo druge partnere – rekao je Dodik, i poručio da je svjestan da "u okviru 'Osmorke' ima i onih koji su ortodoksni".

Za ponedjeljak je najavio i novi sastanak sa HDZ-om.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...