KIŠA NEPREKIDNO PADA OD SINOĆ: Velika šteta u Prijedoru, podrumi zgrada poplavljeni (FOTO)

Najavljen formiranje više komisija koje će analizirati situaciju na terenu i štetu na objektima.

  • Hronika

  • 10. Dec. 2022  10. Dec. 2022

  • 2

U Prijedoru je usljed obilnih padavina i ogromne količine vode koju nisu mogli da prime kolektori i kanalizacione mreže oštećen veliki broj objekata, puteva i mostova, izjavio je večeras gradonačelnik Slobodan Javor.

Javor je rekao novinarima da kiša od sinoć neprekidno pada i da je, prema informacijama koje trenutno ima, voda ugrozila mnogo stambenih i pomoćnih objekata te došla i u centar grada.

"Mnoge zgrade, odnosno podrumi zgrada u centru su poplavljeni i tu smo pomoću pumpi ispumpali veći dio vode. To je slučaj sa Domom penzionera, a i pojedine ustanove i preduzeća su poplavljeni. Svi smo na terenu i činimo sve što je u našoj moći da spasimo što više objekata", istakao je Javor.

On je za sutra ili u ponedjeljak, dok se poplava povuče, najavio formiranje više komisija koje će analizirati situaciju na terenu i štetu na objektima.

Poplava u Prijedoru

"Vodostaj rijeka Sane i Gomjenice je takav da još uvijek mogu da prime određenu količinu vode, a ono što je najveći problem je rijeka Miloševica, jer je zbog njenog izlivanja došlo do problema u naselju Topolik", rekao je Javor.

On je naglasio, prenosi Srna, da je grad uradio jedan dio posla kada je u pitanju čišćenje i uređenje njenog korita u dužini od 1,6 kilometara što, kako je rekao, čini se nije bilo dovoljno, ali je uticalo da spriječi izlivanje vode u jutarnjim časovima.

Magistralni put Novi Grad-Prijedor zatvoren je za saobraćaj zbog odrona na izlazu iz Novog Grada, rečeno je Srni u opštinskom Štabu za vanredne situacije.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...