ŠOKANTNO SVJEDOČENJE BAKIRA IZETBEGOVIĆA: "Tada sam razumio Silajdžića koji je napuštao večere sa međunarodnim zvaničnicima...!" (VIDEO)

"Lako je reči gospodine Dragičević da treba lupiti šakom od sto. Hoće li se oni razbježati kada mi udarimo šakom od sto?", rekao je Izetbegović.

  • Mini market

  • 11. Dec. 2022  

  • 22

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović govorio je na današnjoj sesiji Kruga 99 na temu "Nužnost političkog savezništva državotvornih snaga BiH u procesu formiranja vlasti".

Predsjednik SDA-a smatra i da su SNSD i HDZ stvorili "psihološku dominaciju" u javnosti te da je neprihvatljivo da se građanske stranke u Bosni i Hercegovini nazivaju "bošnjačkim" ili "muslimanskim".

Nakon obraćanja, uslijedila su pitanja prisutnih intelektualaca. Jedno od pitanja bilo je i zašto bosanski politički predstavnici ne zauzmu čvršći stav prema međunarodnim zvaničnicima, ili kolikvijalno rečeno, zašto "ne udare šakom od sto".

Izetbegović je na to imao vrlo zanimljiv i buran odgovor. Rekao je da međunarodna zajednica zna podmuklo djelovati i prisjetio se jednog sastanka sa međunarodnim zvaničnicima kojima nije želio otkriti ime, ali je naveo da su na sastanku bili prisutni i Dragan Čović i Milorad Dodik.

"Lako je reči gospodine Dragičević da treba lupiti šakom od sto. Hoće li se oni razbježati kada mi udarimo šakom od sto? Znate, ja dođem na večeru gdje su svi bitni predstavnici međunarodne zajednice i Dodik koji kasni i Čović.

I onda dođe visoko pozicionirani predstavnik EU i kaže ovo je sve zakuhao Inzko. Ja sam jedini koji kaže: "To nije tačno. Ovo je zakuhao Dodik". I svi su oni tu uz njega, koji kasni pola sata, i snishodljivo se ponašaju prema njema. To je moja situacija i sutuacija ove zemlje. Tada sam razumio Silajdžića koji je napuštao te večere pa su govorili da nije diplomata, da ne zna sa strancima. Baci krpu i napusti to sve skupa. Idu linijom manjeg optora. Ima da popustite. Ovi imaju Srbiju i Hrvatsku uz sebe, vi imate nas, ako nas ne slušate nećemo biti uz vas. Podijelit ćemo vam probosanski blok, pa ćemo vam siću uvesti sa Dodikom u vlast. Trebate te stvari znati, politika je umijeće mogućeg", kazao je Izetbegović i na kraju dodao da se lupanjem šakom od stol ne postiže ništa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...