VUČIĆEV PLAĆENIK OPRAVDAO POVJERENJE: Richard Grennell pozvao SAD da obustave pomoć Kosovu....

Grenell je reagujući na izjavu šefice njemačke diplomatije Annalene Baerbock, poručio da je dijalog koji vodi EU propao.

  • Regija

  • 12. Dec. 2022  

  • 2

Bivši američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine, a danas lobista Srbije Richard Grenell, pozvao je SAD da prekinu svaku pomoć Prištini ako Albin Kurti ne oslobodi odmah uhapšenog Srbina i ocijenio da Evropljani samo pogoršavaju krizu na Balkanu jednostranim intervencijama.

Grenell je na Twitteru, reagujući na izjavu šefice njemačke diplomatije Annalene Baerbock, poručio da je dijalog koji vodi EU propao.

- Otišli smo iz ekonomske normalizacije u haos, jer ne pratite zaista situaciju. Niste uspjeli da pozovete na odgovornost Kurtija prethodnih godinu dana. On je odbacio sve što ste vi i SAD ponudili, poručio je Grenell.

On je zatražio da Kurti oslobodi uhapšenog Srbina i da se, istovremeno, otvore svi prijelazi i uklone sve barikade.

- A ako Kurti to ne učini odmah, onda SAD moraju da prekinu svaku pomoć. Ne bi trebalo da podržavamo nekoga ko stvara teror, poručio je Grenell.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...