OGLASIO SE SINDIKAT: Ko je demonstrant koji je nasrnuo na premijera Fortu na protestima?

Na skupu se, kako dodaju, nenajavljen pojavio premijer Edin Forto, koji je pitao da li organizatori žele da se obrati radnicima.

  • Vijesti

  • 14. Dec. 2022  

  • 6

Koordinacija sindikata javnog sektora Kantona Sarajevo saopćila je da demonstrant koji je nasrnuo na premijera KS Edina Fortu nije njihov član.

Oni su naveli da je danas ispred zgrade Vlade KS održan mirni protestni skup na kojem je više od 2.000 radnika iskazalo opće nezadovoljstvo zbog odnosa Vlade KS po pitanjima poštivanja Koordinacije sindikata kao socijalnog partnera, povećanja plata radnicima u narednoj godini i isplate jednokratne novčane pomoći u 2022.

Na skupu se, kako dodaju, nenajavljen pojavio premijer Edin Forto, koji je pitao da li organizatori žele da se obrati radnicima.

"Nakon što su ga radnici izviždali, napustio je skup. Jedna osoba koja je samoinicijativno došla na skup i nije član niti jednog od osam sindikata, verbalno je vrijeđala premijera KS i pokušala da ga fizički napadne, ali je brzom reakcijom redara i policije, fizički kontakt spriječen", navedeno je u saopćenju sindikata.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...