VELIKI LJUBITELJ FUDBALA: Papa Argentinac poslao poruku pobjednicima Svjetskog prvenstva

Franjo nije želio ni prognozirati pobjednika, ali je pozvao igrače obiju reprezentacija da po završetku utakmice “stisnu ruke jedni drugima”  bez obzira na ishod.

  • Svijet

  • 18. Dec. 2022  18. Dec. 2022

  • 0

Veliki ljubitelj fudbala, argentinski papa Franjo, pozvao je u nedjelju pobjednika Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. koji će se odrediti utakmicom između njegove rodne zemlje i Francuske, da pobjedu proslavi u poniznosti.

“Uz najbolje želje pobjednicima, pozivam ih da proslave u poniznosti. A one koji ne pobijede da to prožive u radosti”, izjavio je Papa u intervjuu za talijanski TV Canale 5.

Intervju će biti objavljen u nedjelju navečer nakon finala SNP-a u Kataru, kojih su dijelovi bili emitirani u podne.

“Najveća vrijednost ne leži u pobjedi, već u čistoj igri”, rekao je Sveti Otac, navijač fudbalskog kluba San Lorenzo iz Buenos Airesa.

Papa, koji je u subotu proslavio 86. rođendan uz tortu s djecom, rekao da ne zna hoće li moći pratiti završnu utakmicu koja će odrediti to će osvojiti zlato, a ko srebro, prenosi Hina.

Franjo nije želio ni prognozirati pobjednika, ali je pozvao igrače obiju reprezentacija da po završetku utakmice “stisnu ruke jedni drugima”  bez obzira na ishod.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...