HRVATI TROLAJU KOMŠIJE SRBE: "Nikad bliže medalji" je viralni hit, a ne štede ni Vučića

Omiljena tema je bio i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, koji je promašio sa svakom analizom i prognozom koju je dao tokom Mundijala u Kataru.

  • Zabava

  • 18. Dec. 2022  

  • 1

Hrvati su, dok je trajalo finale Mundijala u Kataru, koje je Argentina dobila nakon izvođenja penala, čekali svoje reprezentativce koji su se vratili u zemlju sa bronzanom medaljom.

Osim snimaka sa sljavlja iz centra Zagreba gdje je, prema izvještajima hrvatskih medija, oko 80.000 ljudi dočekalo reprezentativce i stručni štab, na društvenim mrežama ne prestaje “trolanje” na račun susjeda iz Srbije, čija se reprezentacija vratila kući već nakon grupne faze takmičenja.

Na radaru je snimljen trenutak kada je avion s hrvatskim nogometašima prošao iznad Beograda.

“Ovo je trenutak kad su Srbi bili najbliže medalji”, stoji u opisu mape kretanja aviona hrvatske ekspedicije iz Katara koja je postala viralna.

 

alt

Omiljena tema je bio i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, koji je promašio sa svakom analizom i prognozom koju je dao tokom Mundijala u Kataru.

Podsjećamo, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je prije nekoliko dana izjavio da će na utakmici za treće mjesto navijati za Maroko.

"To su naša prava braća koja nikad neće priznati nezavisno Kosovo. Oni imaju problem sa Zapadnom Saharom. Sad ćete mi reći da cijeli Novi Pazar navija za Maroko, a ja trebam reći da neću navijati za njih jer su muslimani? Pa oni su naša braća, prijatelji", naveo je.

Dodao je da za Hrvatsku nije navijao ni u polufinalu.

"Poštujem sve. Idite u Hrvatsku na more, ja neću. Navijajte za Hrvatsku, ima vas koliko, 11, 12 posto, ja neću. Čestitam vam na izvanrednom uspjehu. Navijao sam i za Argentinu u polufinalu, a i za sve druge da vam budem iskren. Tako će biti i ubuduće i niko mi to neće zabraniti te ću uvijek govoriti slobodno", kazao je.

Hrvatski nogometaši stigli su u 19,39 sati na Trg bana Jelačića gdje su ih pjesmom, bakljama, vatrometom i ovacijama dočekali deseci hiljada navijača oduševljenih trećom osvojenom medaljom na svjetskim prvenstvima.

“Dobra večer, Zagrebe, dobra večer, Hrvatska. Hvala sam što ste došli u ovako velikom broju, htjeli smo vam donijeti zlato. Nažalost, nismo uspjeli, ali mislim da je i treće mjesto velika stvar, vaš dolazak ovdje to pokazuje. Uvjeren sam da će u budućnosti ova reprezentacije donijeti zlato u Hrvatsku”, obratio se okupljenim navijačima kapiten Hrvatske Luka Modrić.

Pogledajte prilog Al Jazeere Balkans iz Zagreba…

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...