POTVRDIO ADVOKAT ALEN NAKIĆ: Nastavnik osuđivan zbog pedofilije pod pritiskom javnosti dao otkaz

- Bez obzira što je bio uključen u nastavni proces i za vrijeme trajanja procesa, i obavljao i izvanškolske aktivnosti kao što je škola skijanja, ne želi da se bilo ko osjeća ugroženim činjenicom da je on nastavnik u školi - kazao je za Faktor Nakić.

  • Vijesti

  • 19. Dec. 2022  19. Dec. 2022

  • 2

Samir Alihodžić, nastavnik koji je osuđen zbog pedofilije i vraćen je nedavno na rad u osnovnu školu u Sarajevu, dao je otkaz.

Ovaj slučaj posljednjih je dana izazvao brojne reakcije, te je večeras počeo i sastanak Vijeća roditelja Osnovne škole Grbavica I u kojoj on radi.

Njegov advokat Alen Nakić kazao je kako je Alihodžić dao otkaz.

- Elektronskim putem je obavijestio školu da se neće vraćati u nastavni proces i da daje otkaz. On unatoč svim činjenicama i okolnostima koje se tiču njega i njegove pravne pozicije ne želi da njegovo obavljanje funkcije nastavnika predstavlja za bilo koga problem.

Bez obzira što je bio uključen u nastavni proces i za vrijeme trajanja procesa, i obavljao i izvanškolske aktivnosti kao što je škola skijanja, ne želi da se bilo ko osjeća ugroženim činjenicom da je on nastavnik u školi -  kazao je za Faktor Nakić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...