DRAMA NA KOSOVU: „Na barikadama naoružana i opasna maskirana lica, uklonit ćemo ih kada…“

Ponovio je da je Kosovska policija u stalnoj komunikaciji sa KFOR-om, upravo u vezi uklanjanja barikada.

  • Regija

  • 21. Dec. 2022  

  • 3

Kosovska policija je, ne samo posljednjih dana, već i ranije, od svojih službi dobila informacije da se na barikadama u večernjim satima nalaze maskirana, opasna lica, koja sa sobom imaju i oružje“, kazao je direktor operative Kosovske policije Gazmend Hoxha, javlja Kallxo.

Hoxha je u sinoćnjem izdanju emisije „Kallxo pernime“ rekao da policija ima informacije da postoje spiskovi sa imenima ljudi koji su „primorani“ da idu na barikade, kao i da znaju njihov identitet.

Ujedno je kazao i da su barikade u posljednja 24 sata pojačane i to barikadom u Jagnjenici, u opštini Zubin Potok.

Barikade će, kaže, biti uklonjene onog trenutka kada se procijeni da će najmanje biti posljedica po interes Kosova, građane i policiju.

„Kosovska policija ima kapacitet da ukloni barikade. Kosovska policija je obučila i pripremila ljude i ima opremu za uklanjanje tih barikada. Kosovska policija ima detaljan plan intervencije na svakoj barikadi i to ćemo uraditi kada se procijeni da će posljedice biti minimalne“, rekao je.

Na pitanje da li očekuje administrativni ili politički nalog za njihovo uklanjanje, Hoxha kaže da naređenja prima od generalnog direktora policije.

„Primam naređenja direktno od generalnog direktora policije, i kad god ono bude dato, mi ćemo ga sprovesti“, poručio je.

Ponovio je da je Kosovska policija u stalnoj komunikaciji sa KFOR-om, upravo u vezi uklanjanja barikada.

Direktor operative Kosovske policije potvrdio je da se uhapšeni bivši policajac, Dejan Pantić, nalazi u policijskoj bazi na Jarinju.

On je ujedno demantovao navode da se krše njegova prava.

„Živi u istim uslovima kao policajci u toj stanici. Ne spava na stolici, spava u krevetu, obezbjeđuje mu se hrana, voda, lijekovi koje mu propiše ljekar… Posjetio ga je i medicinski tim EULEX-a“, naveo je on.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...