OPTUŽIVALI GA DA JE OBMANUO JAVNOST: Sastala se dva Harisa Silajdžića, tvrde da je to bio "historijski susret"

Rodom je iz Goražda, a nedavno je priznao kako je ime dobio upravo po nekadašnjem predsjedniku svoje stranke.

  • Mini market

  • 21. Dec. 2022  

  • 1

“Historijski susret dva Harisa Silajdžića“, objavio je ne Facebooku mlađi Silajdžić.

Mlađi Silajdžić je došao u fokus javnosti nakon što je kao šesti na listi Stranke za BiH u Izbornoj jedinici 7., osvojio više od 2.600 glasova i mandat u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

Nakon osvojenog mandata mnogi su ga optužili da je svojim imenom i prezimenom “prevario” glasače, odnosno da ih je doveo u zabludu kako se radi o “pravom” Harisu Silajdžiću. On se pravdao kazavši da je izborni materijal dijelio sa slikom, ali da je ipak izrađen i onaj bez nje, te da mu nije bio cilj da se stvori zabluda.

Inače, Silajdžić je uposlenik u IT sektoru. Rodom je iz Goražda, a nedavno je priznao kako je ime dobio upravo po nekadašnjem predsjedniku svoje stranke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...