LOVRENOV SKANDAL ODJEKNUO DO ITALIJE: "Pjevali su pjesmu koja u sebi ima stih koji se odnosi na Herceg-Bosnu, hrvatsku državnu tvorevinu koja je prepoznata kao zločinački projekt na sudu u Hagu"

"To je u Hrvatskoj bilo jednako kao i nacistički pozdrav 'Sieg Heil'", piše Gazzetta.

  • Sport

  • 22. Dec. 2022  

  • 2

Video na kojem hrvatski reprezentativci Marcelo Brozović i Dejan Lovren pjevaju Thompsonovu pjesmu i viču "za dom spremni" stigao je i do stranih medija. Ugledni talijanski list Gazzetta dello Sport prozvao je zvijezdu Intera Brozovića zbog uzvikivanja ustaškog pokliča, koji su usporedili s nacističkim "Sieg Heil".

"Marcelo Brozović izazvao je pravu oluju. U videu koji je postao viralan s nekim od svojih suigrača iz reprezentacije viče 'za dom spremni', poklič koji su za vrijeme Drugog svjetskog rata koristili ustaše. To je u Hrvatskoj bilo jednako kao i nacistički pozdrav 'Sieg Heil'", piše Gazzetta.

"Tim riječima počinje pjesma Marka Perkovića Thompsona, koji se smatra neonacistom. Na snimci možete prepoznati i Dejana Lovrena, nekadašnjeg igrača Liverpoola, a danas ruskog Zenita. Način na koji su oni proslavili svoje medalje puno je ozbiljniji od sfere sporta i on nije ništa novo za hrvatske nogometaše.

Nakon pobjede protiv Brazila na penale Brozović i njegovi kompanjoni pjevali su također Thompsonovu pjesmu koja u sebi ima stih koji se odnosi na Herceg-Bosnu, hrvatsku državnu tvorevinu koja je postojala od 1991. do 1994. godine, a koja je prepoznata kao zločinački projekt na sudu u Hagu", stoji u članku talijanskog lista.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...