PJEVAO THOMPSONOVE PJESME: Lovren očajan zbog osuda iz Francuske -"Moje djetinjstvo u Bosni je prekinuto zbog ekstremizma"

"Najoštrije osuđujem svaki oblik ekstremizma, pa tako i fašizam i svu njegovu simboliku. Volim svoju zemlju i moj patriotizam nikada ne treba zamijeniti s nacionalizmom", zaključio je on.

  • Sport

  • 07. Jan. 2023  

  • 10

Nakon deset godina Dejan Lovren se vratio u francuski Lyon. Dosta je polemike u francuskim medijima izazvala Lovrenova proslava osvajanja bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu kada je pjevao Thompsonovu Bojnu Čavoglave i poviknuo „za dom spremni“ u kafiću Marcela Brozovića.

Francuski novinari su pitali i trenera Laurenta Blanca za komentar na Lovrenovu proslavu, ali on je kratko odgovorio:

"Ne želim razgovarati o stvarima koje nemaju veze s nogometom. Lovren poštuje svoju obitelj, ženu, djecu, domovinu. Stoga, sretnete li ga, pitajte njega za komentar.

Nakon svega Lovren se odlučio oglasiti kratkom porukom na svom Instagram profilu.

"Nakon nekih članaka iz raznih medijskih kuća u Francuskoj, želio bih istaknuti da je svaka implikacija da podržavam bilo kakvu vrste fašističke simbolike lažna. Također to je okrutno prema nekome čije je djetinjstvo prekinuto i oštećeno zbog ekstremističke politike koja je dovela do rata u mojoj domovini.

Najoštrije osuđujem svaki oblik ekstremizma, pa tako i fašizam i svu njegovu simboliku. Volim svoju zemlju i moj patriotizam nikada ne treba zamijeniti s nacionalizmom", zaključio je nogometaš rodom iz Kraljeve Sutjeske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...