NEVJEROVATNO: Komentar premijerke o "arogantnom kretenu" prodat na aukciji u dobrotvorne svrhe

Ardernin iskreni komentar uslijedio je nakon niza pitanja o tome ostaje li premijerka pri svim svojim izjavama i politikama, a završio je zahtjevom da "navede primjer kako je pogriješila, ispravno se izvinila za to i popravila grešku". 

  • Šareni svijet

  • 22. Dec. 2022  

  • 0

Potpisani primjerak transkripta novozelandske premijerke, Jacinde Ardern, koja čelnika manje opozicione stranke naziva "arogantnom kretenom" prodana je za više od 100.000 dolara na aukciji za prikupljanje novca za rak prostate. 

Promrmljano ruganje premijerke uhvaćeno je tokom parlamentarne rasprave prošle sedmice, nakon niza pitanja Davida Seymoura, čelnika novozelandske libertarijanske desničarske stranke Act. 

“On je takav arogantni kreten”, rekla je premijerka dok se vraćala na svoje mjesto pokraj zamjenika premijera i bliskog političkog saveznika Granta Robertsona. Opaska koja se mogla čuzi jer je mikrofon ostao uključen sačuvana je u službenom parlamentarnom zapisniku, Hansard, nakon što je Seymour zatražio izvinjenje.  

Nakon što je oštra razmjena postala viralna, par – koji je inače politički zavađen – udružio je snage u znaku božićne dobre volje kako bi potpisali i na aukciji prodali primjerak parlamentarnog zapisnika u dobrotvorne svrhe. Sva sredstva idu za istraživanje raka prostate "za arogantne kretene posvuda", rečeno je na aukciji. 

Nadmetanje je završilo u četvrtak dosegnuvši cifru od 100.100 novozelandskih dolara. Odgovarajući na vijest o tom iznosu, Ardern je u objavi na Facebooku rekla: “Ne mogu reći da sam ovo očekivala – promašaj sa starim mikrofonom u parlamentu pretvorio se u 100.100 dolara za Fondaciju za rak prostate.  

“Zahvaljujem Davidu na ovom dobrom djelu,” rekla je dodavši, “I svima, sretan Božić!” 

Pobjednik aukcije "primit će uokvireni ispis parlamentarnog Hansarda koji supotpisali premijerka Rt Hona, Jacinda Ardern i nekadašnji “arogantni kreten”, vođa stranke Act David Seymour", stoji u opisu.  

Ardernin iskreni komentar uslijedio je nakon niza pitanja o tome ostaje li premijerka pri svim svojim izjavama i politikama, a završio je zahtjevom da "navede primjer kako je pogriješila, ispravno se izvinila za to i popravila grešku". 

Do trenutka kada je Seymour zatražio službeno izvinjenje zbog primjedbe, Ardern je napustila prostoriju – ali mu je poslala SMS poruku da se izvini. Kasnije se našalila u parlamentu da ostaje pri svim izjavama - uključujući "uvrede i izvinjenja". 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...