VOJIN MIJATOVIĆ NAJAVIO POVLAČENJE: „Želim se zahvaliti svima koji su radili sa nama, vrijeme je da…“

"Živjela Bosna i Hercegovina, zemlja dobrih i radnih ljudi, krenimo u neka bolja vremena“, poručio je Mijatović.

  • Mini market

  • 22. Dec. 2022  

  • 12

Nakon što je izglasan novi saziv Vlade Republike Srpske oglasio se potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović.

"Sinoć kasno je izabrana nova Vlada Republike Srpske u kojoj Pokret za državu učestvuje sa jednim ministrom.

Naš drug Sevlid Hurtić je imenovan za ministra trgovine i turizma i želim mu svu sreću u predstojećem mandatu.

Pokret je okupio skoro sve pro BiH političke stranke i uspio da u NSRS uđe sa 5 poslanika, u Vijeće naroda RS sa 6 delegata i jednim ministrom u Vladi Republike Srpske.

Sinoćnjim imenovanjem Vlade RS-a okončan je proces implementacije izbornih rezultata, a time i moja uloga u ovom procesu.

Od danas sve aktivnosti oko Pokreta u ime SDP-a BiH preuzima moj drug Saša Grbić član Predsjedništva SDP-a BiH i šef poslaničkog kluba Pokreta za državu.

Želim se zahvaliti svima koji su radili sa nama, vrijeme je da Pokret nastavi sa implementacijom Sporazuma kroz dalju participaciju u vlasti kao i da se drži političkih ciljeva koje smo zacrtali.

Naravno, uz sve spinove i turbulencije jasno je da zajednički nastup svih pro BiH političkih stranaka nema alternativu, ali da se svi moraju riješiti ekskluziviteta nad predstavljanjem. Pokret je zamišljen i mora ostati BiH reprezentacije, nikako samo bošnjačka, samo srpska ili samo hrvatska reprezentacija.

Živjela Bosna i Hercegovina, zemlja dobrih i radnih ljudi, krenimo u neka bolja vremena“, poručio je Mijatović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...