MILANOVIĆ O ANGAŽMANU VOJSKE HRVATSKE U NAŠOJ ZEMLJI: "To je drska seljačka odbijenica Hrvatskoj, tretira nas se kao 13. prase"

"Kotromanović je imao ideju da idemo na Beograd ’95., ali to je bilo ’95. On je nabavio pancer haubice, potpisao ugovor za brodove, osigurao sredstva, raspisao natječaje, 200 američkih kamiona je došlo u njegovom mandatu. Čovjek je radio bez novca. On je mađioničar", rekao je Milanović.

  • Regija

  • 23. Dec. 2022  23. Dec. 2022

  • 10

Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH) Zoran Milanović u petak je boravio u Varaždinu na obilježavanju 30. godišnjice osnivanja 7. gardijske brigade 'Puma'. Nakon svečane akademije dao je izjavu za javnost.

Stanje u Hrvatskoj vojsci

"Kada vidimo kakve su zalihe, a te podatke imam, ne mogu to svaljivati na zapovjednike. Oni šivaju iz donesenog materija, a na onome tko drži blagajnu je da se na vrijeme pobrine da se nabavi oprema", protuoklop, granate. Tu stojimo loše, nema ničega, rekao je Milanović o stanju u Hrvatskoj vojsci.

Istaknuo je da je Plenkovića upozoravao o stanju Hrvatske vojske prošle godine, a da on nije ni trepnuo.

"Pisao sam mu ove godine, tajno, nije ni trepnuo. Moram obavijestiti javnost o problemima koje imamo i o nespremnosti da se pristupi njihovom rješavanju i gluhom ignoriranju", rekao je.

"Plenković je odgovoran, Banožić je njegov sluga i ne odlučuje ni o čemu", dodao je.

Na pitanje kakva je situacija bila u vrijeme dok je bio premijer, rekao je da je bila bolja, ali da su radili iz onoga što je doneseno.

"Nabavili smo jako puno stvari, ali to je nešto što sad traje već šest godina", rekao je.

Na upit novinara gdje je Kotromanovićeva ideja o gradnji tvornice municije Milanović je rekao:

"Kotromanović je imao ideju da idemo na Beograd ’95., ali to je bilo ’95. On je nabavio pancer haubice, potpisao ugovor za brodove, osigurao sredstva, raspisao natječaje, 200 američkih kamiona je došlo u njegovom mandatu. Čovjek je radio bez novca. On je mađioničar", rekao je Milanović.

Borellovo pismo Grliću Radmanu

Osvrnuo se i na posljednje izjave ministra Grlića-Radmana vezano za pismo Josepa Borella.

- Borell je pisao njemu, to je ta razina. I on pita odakle predsjedniku Republike koji imenuje ambasadore, pismo. To pismo je javno. Napisano kao odgovor na Grlićevo pismo u svojstvo visokog predstavnika. To ne može biti javniji dokument. Nepismeni bezveznjak kao što je Radman to ne može shvatiti. To pismo je bezobrazna uvreda Hrvatskoj. Potpisana je laž. To je drska seljačka odbijenica Hrvatskoj bez imalo truda da se napiše suvislo pravno mišljenje. Čuj buraz ne mogu, Božić je doviđenja, zagorjet će mi prase. Doslovno taj ton pisanja, rekao je Milanović, dodavši da će on sam objaviti to pismo.

Osvrnuo se i na odluku Vrhovnog suda u slučaju švicaraca.

"Odlučili su ne raditi svoj posao. Da nije bilo mene i troje ljudi, Hrvati bi i dalje bili robovi banaka, reketarili bi ih i kamatarili do smrti, njihovu djecu. Ovako smo im stali na papak, onda su nas tužili i tužba im je propala. Odustali su od tužbe i na kraju su svi zadovoljni. A oni bi trebali biti zahvalni", rekao je.

Na pitanje što će napraviti ako 1. januara 2023. ministar Banožić u mirovinu pošalje admirala Roberta Hranja.

"Hranj ima mandat do ožujka 2024. godine. Sve drugo je kriminal. To maltretiranje, unošenje nesigurnosti u sustav treba prekinuti. Kad je Hranj imenovan, ovaj ministar (Banožića) je bunario i džepario po ministarstvu državne imovine. Kada njega budu privodili, a to će se dogoditi, to mora biti po zakonu, mora biti neka odluka. Tako i ovdje. Hranj je imenovan na četiri godine, imenovao ga je predsjednik RH na prijedlog Vlade i jedino ga predsjednik može razriješiti sam ili opet predsjednik ako to predloži i zamoli Vlada. Ministra nema kod predlaganja, imenovanja ni razrješenja", rekao je predsjednik Milanović, prenosi HRT.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...