NAKON ZATVARANJA BAZE U SARAJEVU: Niskobudžetna avio-kompanija Wizz-Air širi poslovanje u…

Dodatni kapacitet Wizz Airu omogućava da poveća broj letova iz baza u Barceloni, Dortmundu, Eindhovenu, aerodromu u Parizu i Rimu.

  • Ekonomija

  • 24. Dec. 2022  

  • 1

Niskobudžetna avio-kompanija Wizz Air najavljuje širenje poslovanja svoje baze u Beogradu kojoj dodaje avion tipa Airbus A321ceo.

Novi avion omogućava uvođenje pet novih linija kao i veći broj letova na 5 linija iz Beograda. Mjesta na novim linijama se već mogu rezervirati preko sajta wizzair.com ili mobilne aplikacije ove avio-kompanije.

Sada će Wizz Airova baza u Beogradu imati ukupno četiri aviona. Ovaj potez povećava broj linija iz beogradske baze na 23, uključujući uvođenje letova iz glavnog grada Srbije.

Pored toga, dodatni kapacitet Wizz Airu omogućava da poveća broj letova iz baza u Barceloni, Dortmundu, Eindhovenu, aerodromu u Parizu i Rimu.

Air Serbia reagirala je brzo na promjene na tržištu. Godine 2019. bio je prvi avioprijevoznik koji je na kolaps Adria Airwaysa odgovorio uvođenjem dodatnih letova za Ljubljanu. Slično, 2020. godine prva je reagovala na iznenadni bankrot Montenegro Airlinesa, dok je i ove godine brzo krenula nakon propasti Blue Aira u Rumuniji i zatvaranja baze Wizz Aira u Sarajevu dodavanjem dodatnih letova i kapaciteta, javlja Ex Yu Aviation.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...