NEVJEROVATNE SNIMKE IZ AMERIKE: Pogledajte kako se kipuća voda u sekundi pretvara u snijeg (VIDEO)

Na snimci se vidi kako muškarac u posudi drži uzavrelu vodu te je baca u zrak, nakon čega se ona transformira u maglovite pahulje snijega.

  • Šareni svijet

  • 24. Dec. 2022  

  • 0

Oko 200 miliona Amerikanaca širom SAD-a pogođeno je snažnom zimskom olujom. Procjenjuje se da je do sada poginulo najmanje 12 ljudi. Više od 1.5 miliona stanovnika ostalo je bez struje, a jučer je otkazano na hiljade letova. 

 

Ogromna oluja proteže se na više od 3.200 km, od Teksasa do Quebeca. Ciklonska bomba, odnosno nagli pad atmosferskog tlaka, uzrokovao je mećave na Velikim jezerima, smještenim na granici SAD-a i Kanade.

Kipuća voda se odmah pretvara u snijeg

Što se tiče SAD-a, temperature u Elk Parku, u Montani, spustile su se na -45 stupeni Celzija, dok se grad Hell, u Michiganu, "zaledio". U Južnoj Dakoti su Indijanci palili svoju odjeću na snijegu kako bi se ugrijali nakon što su ostali bez goriva, piše BBC.

U Montani je snimljen zanimljiv fenomen koji dobro prikazuje o kakvim se hladnoćama radi - kipuća voda koja se odmah pretvara u snijeg. Na snimci se vidi kako muškarac u posudi drži uzavrelu vodu te je baca u zrak, nakon čega se ona transformira u maglovite pahulje snijega.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...