SUD BIH PRIHVATIO PRIJEDLOG TUŽILAŠTVA: Šefici UIO BiH mjesec dana pritvora

Šefica Grupe za suzbijanje krijumčarenja i njeni saradnici uhapšeni su zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela i zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

  • Hronika

  • 24. Dec. 2022  24. Dec. 2022

  • 0

Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH i odredio jednomjesečni pritvor za troje uhapšenih u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu kodnog naziva „Brend IV“, saznaje  CAPITAL.

“Pritvor u trajanju od mjesec dana određen je za šeficu Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaje u Regionalnom centru Uprave za indirektno oporezivanje BiH u Banjaluci Jelenu Majstorović i njene saradnike Radenka Popovića i Stevu Savića”, kaže naš izvor iz Tužilaštva BiH.

On podsjeća da su pored njih troje u akciji “Brend IV” uhapšeni i službenici UIO BiH Vladimir Đurđević, Vladimir Puzić i Elvis Džaferagić, ističući da tužilac nije tražio da se i njima odredi pritvor.

„Prihvaćen je prijedlog tužioca koji je tražio da se pritvor odredi zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto“, precizira naš izvor.

Prema njegovim riječima, šefica Grupe za suzbijanje krijumčarenja i njeni saradnici uhapšeni su zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela i zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Podsjećamo, CAPITAL je u maju ove godine objavio da SIPA iz sjedišta UIO BiH izuzima dokumentaciju u okviru istrage protiv Jelene Majstorović i njenih saradnika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...