OŠTRA REAKCIJA IZ KANADE: "Genocid u Srebrenici nije stvar mišljenja zastupnika Bodiroge, na kontinuiranu dehumanizaciju žrtava i ponižavanje države BiH u Skupštini entiteta RS odgovaramo..."

Bodirogi poručuju da je genocid u Srebrenici dobio planetarnu potvrdu koja je iskazana kroz pravosnažne presude izrečene u oba međunarodna suda.

  • Mini market

  • 25. Dec. 2022  25. Dec. 2022

  • 3

Institut za istraživanje genocida iz Kanade poslao je saopćenje kao javni odgovor zastupniku SDS-a u Skupštini entiteta RS Ognjenu Bodirogi koji je pozvao na zabranu izgovaranja riječi genocid u Skupštini entiteta RS.

"Genocid u Srebrenici nije stvar mišljenja zastupnika Bodiroge. Anticivilizacijskim negiranjem genocida u Srebrenici Bodiroga bezuspješno pokušava umanjiti definitivnu pobjedu istine o genocidu u Srebrenici", poručuju iz IGK i dodaju: 

"Na kontinuiranu dehumanizaciju žrtava i ponižavanje države BiH u Skupštini entiteta RS odgovaramo pozivom na hod prema istini i pravdi sve dok se BiH ne oslobodi anticivlizacijskih ličnosti poput Bodiroga i njemu sličnih negatora genocida. Jer sa istinom i pravdom ne može se pogađati i trgovati. To mora biti jasno Bodirogi i svim negatorima genocida koji nisu dostojni imena i časti časti duša nevino ubijenih žrtava koji su dali svoj život za slobodu zemlje i države BiH.

Podizanjem svijesti o genocidu u Srebrenici čini BiH i svijet boljim i pravednijim mjestom za život, a negatore genocida svrstava na stub srama. Sve dok oni negiraju genocid u BiH mi čemo biti gordi i ponosni, dostojni imena i časti BiH i dostojni časti duša žrtava. Istina i Pravda su jedino što tražimo, i jedino što nam i pripada. U ovoj civilizacijskoj borbi za istinu i pravdu treba da se nađu kako preživjele žrtve i svjedoci genocida, tako i negatori genocida i falsifikatori sudskih, političkih, naučnih istina o genocidu. Institucionalizacija kulture sjećanja i borba za istinu i pravdu su svojevrsni dokument u historiji, kao opomena cijelom svijetu da se genocid nikada više nikome ne smije ponoviti".

Bodirogi poručuju da je genocid u Srebrenici dobio planetarnu potvrdu koja je iskazana kroz pravosnažne presude izrečene u oba međunarodna suda.

"Zato genocid u Srebrenici definitivno nije stvar mišljenja Bodiroge i njemu sličnih negatora genocida, to je sudska, historijska, politička istina, odnosno historijska činjenica koju je priznao svijet", zaključuju iz IGK. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...