KOMŠIĆ SADA MORA SVE SAM: "Od Osmorke ne očekujem ništa, ja ću podnijeti apelaciju protiv Dodikovog Zakona o nepokretnoj imovini!"

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić poručio je da će, ukoliko zakon bude izglasan, podnijeti apelaciju Ustavnom sudu BiH.

  • Vijesti

  • 26. Dec. 2022  26. Dec. 2022

  • 12

Narodna skupština RS-a sutra će glasati o "Zakonu o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti" iako je ranije Ustavni sud BiH takav sadržaj stavio van snage.

To je novi pokušaj Dodikovog režima da uzurpira državnu imovinu i upiše je u vlasništvo manjeg bh. entiteta. Upozorio je na to danas i bivši član Komisije za državnu imovinu Muharem Cero.

"Predloženi zakon o nepokretnoj imovini u RS nije ništa drugo, nego redizajnirani/preoblikovani zakon koji je Ustavni sud BiH ranije stavio van snage, odnosno odbacio kao neustavan", kazao je Cero. 

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić poručio je da će, ukoliko zakon bude izglasan, biti podnesena apelacija Ustavnom sudu.

"Obzirom da nije kažnjen nego nagrađen za antiustavno djelovanje, Dodik nastavlja sa podrivanjem ustavnog poretka Bosne i Hercegovine. Kada je riječ o imovini tu već imamo presudu Ustavnog suda gdje su neustavnim proglašene aktivnosti skupštine entiteta Rs. Ukoliko ta skupština ponovo usvoji neustavni zakon o nepokretnoj imovini, ponovo će biti, ovaj put sa moje strane, podnešena apelacija Ustavnom sudu. Dodik očito forsira i nada se tome da ćemo mi odustatati od toga da sve što je neustavno osporavno pred Ustavnim sudom. Naravno, za ovakvo djelovanje odgovornost snose i stranci koji svojim ponašanjem ohrabruju antiustavno djelovanje Dodika i Skupštine RS-a. Od Osmorke, koja tvrdi da se Dodik promijenio, ne očekujem da poduzmu bilo šta", kazao je Komšić danas. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...