RADA TRAJKOVIĆ UPOZORILA NA POVEĆANJE TENZIJA NA SJEVERU KOSOVA: „Barikade nisu nikakav heroizam niti autentični odgovor naroda"

Ona je u objavi na Twitteru ocijenila da „nema stabilizacije“ prilika na sjeveru Kosova bez povratka lokalnih Srba u kosovsku policiju.

  • Regija

  • 26. Dec. 2022  26. Dec. 2022

  • 0

Savjetnica ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova Rada Trajković upozorila je danas na „opasno povećanje tenzija“ između Srba na sjeveru Kosova i misija KFOR i Euleks.

Ona je u objavi na Twitteru ocijenila da „nema stabilizacije“ prilika na sjeveru Kosova bez povratka lokalnih Srba u kosovsku policiju.

„To je jasno i ko to negira ne želi dobro Srbima na sjeveru. Dva su prioriteta – povratak u kosovsku policiju i hitno nalaženje kompromisa o Zajednici srpskih opština (po preporuci Gabrijela Eskobara). Alternativa je sukob koji će nas sve puno koštati“, napisala je Trajković.

Ona je napisala i da barikade nisu nikakav heroizam niti autentični odgovor naroda.

„Barikade nisu nikakav heroizam niti autentični odgovor naroda (kako ih predstavljaju čak i neki nezavisni mediji) već rezultat pogrešnih politika Beograda i Prištine. Trend porasta tenzija između sjevernih Srba i KFOR/EULEX sem što je besciljan, opasan je po bezbjednost zajednice“, navela je ona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...