MIRNESA, ŽENA KOJE NEMA: Njemački mediji se raspisali o misterioznoj plavuši iz Busovače koja je navodno ukrala milion eura

Na vratima njenog stana visi rukom ispisana poruka glavne inspektorice: ‘Cilindar vaše brave je zamijenjen! Pravi ključevi su kod policije.‘

  • Hronika

  • 28. Dec. 2022  

  • 3

Njemački Bild ponovo se raspisao o Mirnesi S. iz Busovače koja je navodno ukrala milion eura u Stuttgartu.

Kako su mediji ranije pisali, ova 42-godišnjakinja je 14. oktobra ove godine ukrala više od milion eura iz kompanije za prevoz novca u Stuttgartu u kojoj je bila zaposlena. Od tada joj nema ni traga ni glasa.

Kako je priopćila policija, žena je iz prostorija kompanije 14. oktobra, oko 15:10 sati ukrala više od milion eura. Imala je pristup novcu kao zaposlenica kompanije. Krađa je uočena istog dana, a policija je započela istragu. U svom priopćenju nisu pojasnili na koji način je zaposlenica iz kompanije iznijela toliki novac.

Sada je Bild otkrio da se njen stan nalazio na trećem katu u neupadljivoj stambenoj zgradi u Cannstattu. Zanimljivo, stan je samo 250 metara udaljen od glavnog ulaza u Državni ured kriminalističke policije.

Danas je njen stan prazan, a policija je promijenila bravu.

Na vratima njenog stana visi rukom ispisana poruka glavne inspektorice: ‘Cilindar vaše brave je zamijenjen! Pravi ključevi su kod policije.‘

Bild također saznaje da se Mirnesa u ovaj stan uselila u ljeto 2021. godine, a njena susjeda je novinarima kazala da joj se predstavila kao direktorica podružnice tvrtke i da radi od podneva do večeri.

Policija je kazala kako su dobili brojne dojave o Mirnesi.

‘Dobili smo zaista dosta dojava. Veliki broj baš tokom Božića. Ali, očigledno je riječ o starim saznanjima i informacijama jer je ona i dalje na slobodi. Nismo joj uspjeli ući u trag‘, rekli su iz policije.

Prodavačica u obližnjoj pekari je za dotičnu ženu rekla da je ‘živjela vrlo povučeno‘.

‘Samo sam je ponekad viđala kako šeta sa svojim zgodnim partnerom i psom‘, dodala je.

Njemački mediji su, tragajući za dokazima, shvatili da njeni prijatelji na društvenim mrežama slave Mirnesin poduhvat i ismijavaju policiju.

‘Ona je najtraženiji kriminalac u Njemačkoj. A njeni prijatelji slave zlu plavušu Mirnesu S.‘, piše Bild.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...